Profil tvrtke Victorinox

1884 godine, Karl Elsener, nakon rada u Francuskoj i Njemačkoj otvara svoj vlasiti posao u Ibach-Schwyz,  Švicarska s proizvodnjom noževa. Njihova kvaliteta prepoznata je od švicarske vojske nakon samo 5 godina od početka proizvodnje te od 1891 g. isporučuju se prvi švicarski vojnički noževi. Kako je nož postigao velik uspjeh, druge tvrtke počele su lansirati kopije. Zbog toga 1909 prvi puta se aplicira popularan križ u štitu kako bi se zaštitio proizvod i učinio se prepoznatljivim na tržištu. Smrću majke onivača tvrtke iste te godine, da bi joj odao počast, promijenjen je naziv firme u Victoria, kako se i sama zvala.

Pojavom nehrđajučeg čelika 1921. Victoria svoje proizvode počinje proizvoditi od inoxa te je definiran i novi naziv tvrtke VICTORINOX kakav i danas poznajemo.

Victorinox i poznati

Prateći mladu tradiciju, Victorinox je i za papu Benedicta XVI, kao i za njegovog prethodnika osigurao  DUO poklon set. Classic nožić i Swiss Champs nožić, s otisnutim Vatikanskim grbom zlatotiskom i srebrotiskom  u Srpnju 2007, Victorinox osigurao je vođi katoličke crkve. 
1. Listopada 1997 41. predsjednik SAD, George Bush i njegova supruga Barabara posjetili su tvornicu Victorniox, te stigli baš na vrijeme da vide nož u stvaranju pod budnim okom Carl Elsener jnr. nećaka stvoritelja Victorinox-a. George se oduvijek divio velikom proizvođaču sklopivih džepnih nožića. 
 Tijekom dvodnevne posjete Švicraskoj, predsjednik Rusije Dimitri Medwedew svoje popodne proveo je u Schwyz-u. Dok je posjetio muzej Swiss Charters of Confederation poklonjen mu je nožić koji je na sebi imao ugravirano njegovo ime. Dok se vraćao svojom limuzinom prolazio je pored tvornice te Ruski premijer nije mogao odoljeti  te je odmaknuo zavjesice svoje blindirane limuzine kako bi pogledao poznatu Švicarsku tvrtku.

Nagrade i priznanja

2007. godine na najvećem sajmu noževa na svijetu, IWA, Victorinox Rescue Tool uz 77 noževa iz cijelog svijeta od 34 proizvođača iz 9 različitih zemalja osvojio je nagradu za najbolji nož godine. 

Kvaliteta

 Victorinox od 1884 godine daje veliku važnost kvaliteti i funkcionalnosti svojih proizvoda. Zbog toga unutar proizvodnje postoji sistem upravljanja kvalitetom koja prati izradu noža od dolaska samog materijala na obradu, do inspekcije tijekom proizvodnje, te zadnjom finalnom kontrolom prije lansiranja proizvoda na tržište.