Profil tvrtke Hermes

Početak Hermes branda u satovima započinje davne 1912 godine. Iz te godine datira fotografija Emile Hermes sa 4 kćeri od koje jedna - imena Jacqueline nosi svoj džepni sat na posebnom remenu koji joj je izradio majstor za kožu, koji se brinuo o konjskim sedlima i vezovima za kola. Sam logotip tvrtke se zbog toga i sastoji od konja koji vuče kola - jer to u neku ruku i predstavlja sam početak branda.
1928 g. Hermes otvara svoj prvi dućan koji je imao u ponudi sat s Hermes potpisom, a kucao je zahvaljujući mehanizmu najjačeg Švicarskog proizvođača tog doba. Tako je i od početka Hermes ručni sat odisao luksuzom i kvalitetom kako bi  50 godina kasnije, proizvodnja sata zbog svoje popularnosti dobila vlastitu proizvodnju smještenu u samo srce Švicarske industrije satova.
Danas, Hermes je jedini brand, koji sam radi remene za svoje satove, što im daje svojevrsnu prepoznatljivost, a i veću nezaviznost na tržištu luksuznih satova i neograničene mogućnosti kombinacija boja i struktura kože s različitim oblicima kućišta koji asociraju na početak i samog branda.

Hermes i poznati

Kraljica pop-a, uz svoj zanimljiv stil pokazala je i da voli lijepe i zanimljive satove. Tako je njezin izbor Hermes Cape Cod na dvostrukom crnom remenu koji je izkombinirala s crnim brojčanikom i čeličnim kućištem. Sat s osnovnim funkcijama koji prikazuje sate, minute, sekunde i ima prikaz datuma dokaz je da Madonna voli jednostavne stvari.
Ashton Kutcher, poznadi holywoodski glumac, poznat po brojnim komedijama, originalnim filmovima, novo lice serije Dva i pol muškarca, za sebe odabrao je Hermes sat crnog brojčanika iz kolekcije Cape Cod, s dvostrukim crnim kožnim remenom.
Svoju strast prema satovima pokazala je više puta, Gwyneth Paltrow  -  zvijezda svake romantične komedije, najljepša je točka svakog trillera u kojem se pojavljuje - vlasnica je Hermes Cape Cod PM modela - jedini koji se može nositi s njenom ljepotom i stilom baš kako to ona priželjkuje. Hermes čelični sat, bijelog brojčanika, s smeđim dvostrukim kožnim remenom, na njenoj ruci stoji kao da je i dio nje same.
Zakon braće, TV serija, postigla je veliku popularnost zahvaljujući baš Wentworth Miller-u, glumcu koje je svojim stilom osvojio srca diljem svijeta. Kako bi ostao vjeran svom stilu izabrao je Hermes sat s dvostrukim smeđim kožnim remenom.
Prepoznatljiva po ulozi Lily iz mega-popularne TV-serije Kako sam upoznao vašu majku, Alyson Hannigan toliko se zaljubila u svoj Hermes sat iz Cape Cod TGM kolekcije da se ne odvaja od njega ni u kojem trenutku.