Profil tvrtke Marvin

Marvin proizvođač luksuznih švicarskih satova svoju je tradiciju proizvodnje započeo još davne 1850. godine. U više od 150 godina postojanja ostaju vjerni osnovnim principima utkanima u svaki od svojih proizvoda: strast, odvažnost i snaga morala. Marvin brand svoju je slavu izgradio na ljepoti dizajna tradicionalnih modela, te njihovoj izuzetnoj pouzdanosti.  

Ovi elegantni i originalni modeli satova, sastavljeni su sa visokokvalitetnim švicarskim mehanizmom, čime je dokazana vrijednost konačnog proizvoda, a njihova prihvaćenost i slava danas je rasprostranjena u 60 zemalja. U današnje vrijeme Marvin prihvaća izazov održavanja stabilnosti branda, te shvaća potrebu reinventiranja luksuznoga proizvoda. Vođen tim konceptom nastao je nezamjenjivi Marvin potpis kakvoga poznajemo.


Sebastien Loeb

Specijalna kolekcija nastala je u suradnji sa ambasadorom Marvin branda, Sébastien Loebom svjetskim prvakom u rally-u čak 8 godina za redom, iz želje da se proizvede sat koji vjerno oslikava karakter ovoga prvaka, njegov prepoznatljiv sportski stil , a u isto vrijeme upotpunjava kodeks rally natjecanja. Tako sat svojim dizajnom podsjeća na modele automobila sa PVD kućištem koje nalikuje zupčanicima, te brojčanikom izgleda kontrolne automobilske ploče. Ova kolekcija odraz je Marvinove ljubavi prema sportskim automobilima.

Marvin i poznati

Marilyn Monroe
Jedna od najpoznatijih Hollywoodskih glumica, poznata po svom slobodnom i modernom stilu, pogotovo za to vrijeme, oduvijek je znala cijeniti ljepotu i stil. Njen nastup nikada nije ostao ne zamijećen ili zanemaren, a upravo zato jer je bila žena ispred svog vremena. Uz  dijamante, koji su bili neizbježan dio njene pojave, bila je strastven ljubitelj Marvin satova.
Poznati revolucionarist  Ernesto Rafael Guevara Lynch de la Serna poznat kao Che Guevara za vrijeme kubanske revolucije nosio je Marvin sat iz kolekcije koja je prethodila današnjim modelima M014. U jednom trenutku svoj sat je darovao ocu, koji ga je nosio do smrti. Danas je ovaj sat smješten u muzeju u Cubi kao rijetki primjerak obožavanih predmeta slavnoga vođe.

Marvin kao brand odvijek se povezivao s automobilskim utrkama. Razlog tome je što je kod svakog trkaćeg automobila trebalo sve funkcionirati do najmanjeg detalja - poveznicu je i Marvin iskoristio sa svojim satovima visoke preciznosti te je sponzorirao jednog od najboljih vozača svih vremena Juan Manuel Fangio-a, kojemu je svaka sekunda tijekom utrke bila važna.
Josip Broz Tito
Uz svoju ostavštinu, koja se sastoji od kolekcije više od 150 ručnih satova, može se zaključiti da je legendarni političar Josip Broz Tito odvijek znao cijeniti kvalitetu i originalnost. Dokaz tome su i zlatni Marvin satovi koji su pronađeni, uz ostale velike i poznate brandove satova. U to vrijeme Marvin satovi često su se koristili kao cijenjen dar vrijednim radnicima.