Profil tvrtke Wenger

Jedno od najstarijih i najpoznatijih oruđa poznatih čovjeku uopće, objekt civilizacije uz koji vežemo veliko poštivanje društva, nož, u bezgraničnim formama, je također visoko specijaliziran tehnički proizvod. Za njegovu proizvodnju potrebna je kombinacija profesionalne vještine i prihvaćenih tehnologija - područja u kojima se ističe tvornica «Wenger» koja konstantno stremi perfekcionizmu.

Sve je započelo 1889.godine nakon odluke švicarske vojske da se napravi alat koji zadovoljava sve potrebe jednoga vojnika u ratnoj operaciji. Kako bi se postigla funkcionalnost ovoga važnoga zadatka bilo je potrebno spojiti: otvarač za konzerve, razvrtač i odvijač. Na taj način nastala je ideja o proizvodnji švicarskog džepnog nožića kakvog danas poznajemo.

Ubrzo nakon 1893. Paul Boechat&Cie otvorili su tvornicu u mjestu Courtetelle kraj doline Delemount čije je vodstvo preuzeo Theodore Wenger. Njegov sin se ubrzo pridružuje tvornici te kao prvi radni zadatak zadaje si otvaranje novog postrojenja i započinje manufakturu vilica. Združivanjem dvaju proizvodnih pogona mjenja se i samo ime tvornice koja se od tada zove Wenger&Cie

Kroz široku mrežu registriranih distributera Wenger je dostupan na više od 135 tržišta diljem svijeta.

Wenger Sponzorstva

Svjetsko prvenstvo u podvodnom ribolovu
 U organizaciji s sportskim klubovima "Udica" i "Škarpina", predstavljamo vam 27. Svjetsko prvenstvo u podvodnom ribolovu koje se održalo u 9 mjesecu 2010. na otoku Lošinju. Uz poznate sponzore, i Wenger je podržao najveći sportski događaj 2010. Uz natjecatelje iz 22 države, pobjedu je odnio naš reprezantivac Danijel Gospić.


Fizički ekstremna i mentalno izazovna utrka Wenger Patagonian Expedition Race test je za svakog svoga sudionika. Granice izdržljivosti natjecatelji iskušavaju kroz različite etape: biciklima, kajakom i pješačenjam dok na svom putu svladavaju planinske vrhove, ledenjake, šumska prostranstva, močvare, rijeke i jezera čileanske Patagonije.
Alinghi tim i Wenger dijele mnoga zajednička obilježja: posvećenost razvoju novih tehnoloških napredaka, preciznost i švicarske korjene, a u oba slučaja mislimo na dva svjetki prepoznatljiva branda. Stoga je sa velikim ponosom Wenger prihvatio da bude službeni dobavljač ''Alinghi Extreme 40 Series'', koji je do sada postigao dvije nezaboravne pobjede America's Cup natjecanja.
Zadnja ekspedicija ovoga svjetski poznatoga avanturista je Panguaea Expedition započeta 2008. godine, a čiji je cilj prijeći Zemlju u trajanju od četiri godine pri kojima će mnogi sudionici uz pomoć Mike Horna iskusiti prirodna dobra u različitim regijama svijeta kroz manje zadatke. Na taj način ovi mladi pustolovi učiti će o izazovima života u prirodi te tragati za rješenjima koja bi omogućila očuvanje našega planeta.
Profesionalni planinar Ueli Steck u svojoj je profesionalnoj karijeri savladao najzahtjevnije europske vrhove: North Face of the Matterhorn (4,477m Schmidt Route u vremenu od 1 sat, 56 minuta, 40 sekundi), the North Face of the Eiger (3,970m Heckmair Route u vremenu od 2 sata, 47 minuta, 33 sekunde) i North Face of Grandes Jorasses (4,208m Mac Intyre Route u vremenu od 2 sata, 21 minute, 28 sekundi).

Nož s najviše funkcija na svijetu

Wenger je izradio najveći švicarski nožić na svijetu koji ima ukupno 141 funkciju i 87 alata. Zbog svoje impresivne veličine i raznolikosti ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda kao nožić s najviše funkcija. Nožić je izrađen od nehrđajučeg čelika s klasičnom prepoznatljivom crvenom "Wenger" drškom. Isporučuje se u elegantnoj drvenoj kutiji.